FacebookVKontakteПодписаться на RSS

УКРАЇНЦІ СПІЛЬНО ІЗ ПОЛЯКАМИ ШУКАЛИ ЯК СПРИЯТИ ПРАЦЕВЛАШТУВАННІ МОЛОДІ

Кирило Дядя президент ЗГО "ЦРК "Професіонали" прийняв участь у Міжнародному семінарі з питань зайнятості молоді «Пошук нових механізмів зайнятості молоді», який відбувся у Тернополі, за участю польських експертів із Підкарпатського добровільного корпусу праці та інших державних організацій, які займаються питаннями працевлаштування молодих людей у Польщі.

Робота учасників семінару відбувалася у трьох секціях за напрямками:

- нові механізми зайнятості молоді;

- соціальна реклама та мотивація до праці;

- сприяння молодіжному підприємництву.

Кирило Дядя виступив з докладом "Природа факторів, що затруднюють працевлаштування людей з особливими потребами" у секції - нові механізми зайнятості молоді. Та запропонува конкретні пропозиції вирішення проблем працевлаштування людей з особливими потребами, такі як універсалізація процесів, залучення до розробки законодавчої бази власне людей з особливими потребами, та інше.

За результатами роботи секцій були запропоновані конкретні механізми вирішення питання зайнятості молоді, які можуть застосовувати у своїй діяльності молодіжні центри праці, сектори працевлаштування при ВНЗ, громадські організації та роботодавці. Подальші наміри щодо співпраці були задекларовані учасниками семінару та польською делегацією 28 вересня шляхом підписання Меморандуму про співпрацю.

Польські коллеги оптимістично ставляться до вирішення проблем зайнятості в Україні (наголосив на тому, що в Польщі 30 років потому були ті самі проблеми з працевлаштуванням, які сьогодні в Україні). Коллеги запрошували до співробітництва, та реалізаціїї сумісних проектів в сфері занятості молоді. Крім того, організатори підготували учасникам семінару цікаві екскурсії, під час яких вони ознайомилися з історичним скарбом Тернопільщини-Збаразьким замком та помилувалися головною окрасою нашого міста-Тернопільським озером.

Кол-во просмотров: 526

Комментарии

Для того, чтобы оставить комментарий на сайте, залогиньтесь или зарегистрируйтесь, пожалуйста.